epres pizza
sponsored links
ezt még tavaly találtam, itt, a Macikonyhában, de akkor már nem volt eperszezon, így fel kellett venni a Hosszútávú Listára.
tudom, már most sincs eperszezon, de vmikor kénytelen vagyok utolérni magam :)
egy másnapos zombiállapotban készült egy másik pizzával együtt, errõl nemsokára bõvebben.
eléggé készültem rá, és be is váltotta a hozzáfûzött reményeket... szaftos és ropogós egyszerre, nem túl édes, tehát szerencsére egyáltalán nem péksütiszerû vagy bármi ilyesmi, a bazsalikomtól meg a sok epertõl pedig nagyon friss íze van.
és nagyon szép is, ennyire:
nagyjából ugyanúgy készült, ahogy Macinál, csak a tésztájából kihagytam a darált mandulát, mert nem volt otthon. azzal biztos még jobb.
így gyakorlatilag egy teljesen sima pizzatésztát csináltam (liszt, víz, élesztõ, só), mikor megkelt, kinyújtottam és megkentem ...