Epres pite

2014-05-05

sponsored links









Hozzávalók: A tésztához: 38 dkg liszt, 20 dkg hideg vaj, 1,5 dl joghurt, aludttej vagy tejföl, 1 evõkanál cukor, 1 teáskanál sütõpor, csipetnyi só. A töltelékhez: kb. 40 dkg eper, 10 dkg cukor, 2 evõkanál étkezési keményítõ, 1 citrom héja. A kenéshez 1 tojás, a szóráshoz barna cukor.

Elkészítése: A tésztához összekeverjük a lisztet a cukorral, a sóval és a sütõporral, hozzámorzsoljuk a vajat, aztán pedig az aludttejjel/tejföllel kidolgozzuk, végül pedig háztartási fóliába csomagolva hûtõbe tesszük 30 percre. Ezidõ alatt az epret megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, majd összekeverjük a citrom héjával, a cukorral és így hagyjuk állni míg kicsit levet ereszt. Ekkor összekeverjük a keményítõvel és félretesszük. A hûtõbõl kivett tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd egy nagyobb pohár vagy pogácsa kiszúróval köröket vágunk ki belõle, amiket sütõpapírral ellátott tepsibe helyezünk. A körök közepébe helyezünk 1 evõkanálnyi epres tölteléket, majd a töltelékre teszünk egy másik tészta-kört. A sütemény szélét villával végig ?formázzuk?, hogy a töltelék ne folyjon ki. Ezután minden mini pitét megkenünk felvert tojással, meghintünk barna cukorral és elõmelegített sütõben kb. 25-35 perc alatt készre sütjük. Azonnal kínáljuk.



Folytats a blogon ... konyhatundermese-galedith.blogspot.co...

sponsored links

Keres?s