Epres-pisztáciás szívtortácskák
sponsored links
Gyorsan elkészülõ, szemnek tetszetõs, és nem utolsó sorban nagyon finom desszert. Vele avattam fel az új, Lidl-es szív alakú szilikonformáimat. :) A szív forma miatt tökéletes lehet Bálint-, nõk vagy anyák napi süteménynek is.
Epres-pisztáciás szívtortácskák
Hozzávalók 6-7 darabhoz a tésztához: 25 dkg liszt, csipetnyi só, 10 dkg cukor, 1 csapott teáskanál szódabikarbóna, 1 evõkanál citromlé, 10 dkg vaj, 2 tojás, ? dl tejszín vagy 2 evõkanál tejföl, 1 dl tej; továbbá: 1 tasak pisztáciás pudingpor, 4 dl tej, 3 evõkanál cukor, 3 dkg vaj, 15-20 dkg eper, 3-5 dkg pisztácia.
Elkészítése: A lisztet elkeverjük a sóval. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Beleszórjuk a szódabikarbónát, rálocsoljuk a citromlevet, hogy felhabosodjon, majd felváltva beledolgozzuk a lisztet meg a tejszínt/tejfölt, végül pedig a tejet is. A masszát kis méretû, szív alakú szilikonformákba adagoljuk, és 180 fokra elõmelegített sütõben 15-20 perc alatt tûpróbáig sütjük. Ezalatt a pudingporból a tejbõl meg a cukorból pudingot fõzünk, majd miután félrevettük, belekeverjük a vajat, és jól eldolgozzuk. A megsült tortácskákat kiborítjuk a formákból, megfordítjuk, és a karimájukig megtöltjük a pudingos krémmel. Tetszés szerint díszítjük eperrel és durvára tört pisztáciával.
Megjegyzés: Ha a tortácskák esetleg túl púposak lettek, levágunk egy keveset a tetejükbõl, hogy egyenesen álljanak.