Epres Pavlova
sponsored links
Ahogy korábban írtam, hétvégén két epres sütemény is készült. Pavlovát most készítettem elõször, az ismétlés már tervben van, bár még csiszolni kell rajta, mert nem lett tökéletes.
A Pavlova tortánál fontos a sütési idõ, mindenhol azt olvastam, hogy kb. 1 óráig süssük, hogy kérget kapjon, de belül azért ragacsos maradjon a tojásfehérjés hab. Én most 40 percig sütöttem alacsony fokozaton, de legközelebb kevesebb ideig fogom sütni. Nagyon finom volt, belül ragacsos de a külsejével nem vagyok elégedett. (Várom a tanácsokat!)
A mini egyszemélyes pavlova tortákat is ki szeretném próbálni, illetve a pavlova tekercs is nagyon megtetszett. A google-t segítségül hívtam, a ,,pavlova roll" kifejezésre rengeteg találatot adott, fázis fotókkal is bemutatják, hogy bizony fel lehet tekerni a kész tésztát és nem fog széttörni... egyszer majd azt is kipróbálom!:)
Epres pavlova
Elkészítés: A tojások fehérjét felverem, közben több részletben hozzáadom a porcukrot és addig verem...
Hozzávalók:
4 tojásfehérje
24 dkg porcukor
Tetejére:
kb. 2 dl felvert tejszín
gyümölcs