Epres palacsinta, pezsgõkrémmel (57. VKF)

2013-06-20

sponsored links


Eper, palacsinta, pezsgõ. Eddig mindenki számára érthetõ, de mi lehet az a VKF 57.? A Vigyázz, Kész, Fõzz! Ez egy játék tét nélkül, a sütés-fõzés öröméért. A kezdeményezõje 2007-ben Chili&Vanilia volt. A mostani virtuális palacsintázásra pedig Colors in the Kitchen hívta meg a lelkes gasztroblogot írókat.

Ahogy lenni szokott, rögtön rengeteg ötletünk, tervünk volt mindhármunknak de végül úgy alakult, hogy én képviselem blogunkat, egy nyárias, romantikus palacsintával.
Érdekessége, hogy a tésztájába epret turmixoltam és egy pici pezsgõvel toldottam meg a tésztához szükséges ásványvizet. Az már csak hab a tortán, illetve a palacsintán, hogy pikáns pezsgõkrémmel van nyakon öntve és friss eperszem van a tetején.
Az epret a tej felével leturmixoljuk, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a többi hozzávalót és alaposan, kézi habverõvel elkeverjük. Az epertõl szép rózsaszínes masszát kapunk. Az állaga legyen olyan, mint egy hagyományos palacsinta tésztának. Fél órára hûtõbe tesszük, majd újra átkavarjuk és ha szükséges pótoljuk a vizet.
Forró serpenyõben mindkét felét megsütjük. (A szívecske alakhoz ezt a formát használtam.)
A pezsgõkrémet vízgõz felett, egy edényben készítjük. A tojássárgáját és ízlés szerint cukrot, vaníliás cukrot alaposan ...

Folytats a blogon ... green-tearoom.blogspot.com/2013/06/ep...

sponsored links

Keres?s