Epres-narancsos csokitorta
sponsored links
Ezt a narancsos piskóta alapreceptet nagyon sokszor használom, mert univerzális, megunhatatlan és gyorsan készen van. Az eper most napi vendég konyhánkban, esszük simán, turmixoljuk, gyümölcssalátába, így a torta sem maradhatott ki.
Ráadásul idõm sem volt sok, de nincs is szükség sok idõre, vagy szöszmötölésre, keverjük, sütjük, kenjük, hûtjük és készen is van, a gyerekek nagy kedvence, ez abból is látszik, hogy szeletelve már nem is tudtam lefotózni olyan gyorsan eltûnt. A hûtés fontos, úgy kalkuláljunk az elkészítésnél, nálunk általában ezt nehéz kivárni sokszor megvágjuk még mielõtt a krém teljesen megszilárdulna, úgy is nagyon finom, de akkor hibátlan, amikor már teljesen megdermedt a krém. A képeket is csak kapkodva sikerült elkészítenem :(
Tészta:
4 db közepes tojás
30 dkg kristálycukor
1 narancs (reszelt héja és leve (kb. 1 dl)
4 ek. forró víz
1 cs. sütõpor
20 dkg liszt
Krém:
2 cs. fõznivaló csokoládés puding
20 dkg kristálycukor
2 tojás ...