Epres morzsasüti
sponsored links
Eper szezonban kötelezõ! Kár lenne kihagyni ezt a percek alatt összedobható finomságot!
Hozzávalók 2,5 dl-es bögrével mérve:
2 bögre apró zabpehely
1,5 bögre tönköly fehérliszt
Fél bögre xilit/eritrit
2 e.k méz
20 dkg vaj
Fél sütõpor
1 csipet só
1 t.k fahéj
Fél tk õrõlt gyömbér
80 dkg eper (meggyel is k?szítettem)
3 e.k keményítõ
Édesítõ ízlés szerint
Az epret negyedelve felteszem fõni 2 dl vízben. Ízesítem,ha felforrt,hozzáöntöm a 2 dl vízzel elkevert kem?nyítõt. Felforralom folyamatos keverés mellett. Keményítõ függõ,lehet,hogy szükség lesz egy kis víz hozzáadására,hogy puding szerû állagot kapjunk.
A tészta hozzávalóiból a szárazakat elkeverjük,azután az olvasztott vajat és mézet is hozzáadjuk. Morzsás állagot kell kapnunk. 25x35-ös sütõpapíros tepsiben elegyengetjük a tészta 3/4 részét. R?simítjuk a zselét,rászórjuk a maradék tészta részt.
180 fokos sütõben 25-30 perc alatt készre sütöm.
Fincsi recept
Hozzávalók 2,5 dl-es bögrével mérve:
2 bögre apró zabpehely
1,5 bögre tönköly fehérliszt
Fél bögre xilit/eritrit
2 e.k méz
20 dkg vaj
Fél sütõpor
1 csipet só
1 t.k fahéj
Fél tk õrõlt gyömbér
80 dkg eper (meggyel is k?szítettem)
3 e.k keményítõ
Édesítõ ízlés szerint
Az epret negyedelve felteszem fõni 2 dl vízben. Ízesítem,ha felforrt,hozzáöntöm a 2 dl vízzel elkevert kem?nyítõt. Felforralom folyamatos keverés mellett. Keményítõ függõ,lehet,hogy szükség lesz egy kis víz hozzáadására,hogy puding szerû állagot kapjunk.
A tészta hozzávalóiból a szárazakat elkeverjük,azután az olvasztott vajat és mézet is hozzáadjuk. Morzsás állagot kell kapnunk. 25x35-ös sütõpapíros tepsiben elegyengetjük a tészta 3/4 részét. R?simítjuk a zselét,rászórjuk a maradék tészta részt.
180 fokos sütõben 25-30 perc alatt készre sütöm.
Fincsi recept