Epres-mogyorós torta.
sponsored links
Pénteken megjelent a GoodFood magazin 4. száma, melyet rögtön be is szereztem, és már alig vártam hogy végiglapozhassam. Most sem csalódtam, mert jobbnál, jobb recepteket tartalmaz. Legszívesebben mind az összes receptet elkészíteném, de persze azért csak néhányra kerül majd sor. A tegnapi "epres habcsóktorta" után, ma szintén egy epres finomságot sütöttem, méghozzá a magazin receptje alapján. Már elsõ látásra beleszerettem ebbe a tortába, most pedig hogy elkészült, és meg is kóstoltam, hát csak annyit tudok mondani, hogy mennyei finom. A tésztája nagyon finom mogyorós, és omlós. A mascarponés-habos-eperkrém selymesen olvad szét a szánkba evés közben, a karamelles öntet pedig megkoronázza az egész tortát. Lehet ezt a tortát nem imádni??? Mi bizony imádtuk, és sûrûn vendég lesz a tényárunkon, nem csak eperrel, de különbözõ gyümölcsökkel elkészítve.
Tészta hozzávalói 24 cm-es formához:
15 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
5 dkg darált mogyoró
1 tojássárgája
1-2 ek hideg víz
A lisztet és a darált mogyorót tegyük bele egy keverõtálba, majd adjuk hozzá a kisebb darabokra felvágott vajat, és robotgéppel kezdjük el összekeverni. Amikor már kezd összeállni, kanalazzuk hozzá a cukrot, majd jó alaposan keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a tojássárgáját, majd kanalanként a ...