EPRES MINI PAVLOVA
sponsored links
Átestem én is a Pavlova tûzkeresztségen...Végre eljutottam oda, hogy volt tojásfehérjém és elég bátorságom ahhoz, hogy megsüssem ezt a híres süteményt. Nem értem miért vártam ezzel idáig?! Hogy ez milyen finom! Hát kész vagyok tõle..A habcsók édes roppanása, a krém selymessége és a gyümölcs fanyar íze olyan ízorgiát okozott, hogy még most is érzem a kavalkádját. Áldásom Pavlovára, hogy közkincsé tétette. Tényleg mesés! Úgy gondolom, hogy ezen túl, sokszor fogom elkészíteni mert mindenféle gyümölcs illik, illetve alkalmas hozzá, legyen tél vagy nyár...
Hozzávalók a habcsók alaphoz: 4 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 2 kávéskanál ecet, 2 kávéskanál étkezési keményítõ. Továbbá: 4 dl tejszín, kb. 30-40 dkg gyümölcs / eper, málna, áfonya, õszibarack, mandarin, banán.../, pár levélke citromfû.
A tojások fehérjét a cukorral és az ecettel verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a keményítõt is. Egy tepsibe helyezzünk sütõpapírt, a habot tegyük nyomózsákba. Vagy egy nagyobb, vagy több kisebb habcsók alapot készíthetünk. A habból kõr alakú halmokat nyomjunk a papírra, igazítsuk formára õket és kõrben peremet is nyomjunk rá, mintha egy fészek lenne. Ide jön majd a krémes töltelék. 120°-ra elõmelegített légkeveréses sütõben süssük-szárítsuk kb. 3/4-1 órát, majd a sütõben hagyjuk kihûlni a habcsókokat . Míg száradnak, sülnek a habcsók alapok, addig készítsük el az eperkrémet. A fele ...
Illéskrisz Konyhája