Epres-mascarponés torta - Blogkóstoló 16.!

2014-05-07

sponsored links

Az ember tervez...

Hogy megsüti a játszótársától pl. ezt az epres-mascarponés süteményt, de még talonban van Gordon Ramsay csokoládés-mogyorógrillázsos pitéje is ám! Aztán a tervteljesítési viszonyszám nem mindig 100%...

Éva és Ági, köszönöm a türelmeteket - a léc alatt épp csak átcsúszva itt a csodafinom, villámgyorsan és könnyedén elkészíthetõ üde sütemény!





Epres-mascarponés torta

Elkészítési idõ: 75 perc


Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:


  • 10 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • csipet só
  • 1 rúd vanília kikapart belseje/2-3 cs. vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs. sütõpor
  • 3 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 2-3 ek. tej
  • 25 dkg eper


A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 3 ek. olaj



Az epreket váltott vízben megmossuk csumájával együtt, majd ha leöntöttük róla az utolsó vizet is, azt követõen távolítsuk el a csumát - így nem lesz vízízû az eper!

Néhány szemet félreteszünk díszíteni, a többit nagyobb darabokra vágjuk.

A sütõt elõmelegítjük 200 fokra.

A puha vajat kikavarjuk a cukorral és a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliát, csipet sót, majd belekeverjük a sütõporral elkevert lisztet, végül több részletben a tojások kemény habbá vert fehérjéjét is.

A tortaforma alját kivajazzuk-kilisztezzük (vagy beleszabunk egy sütõpapír-korongot), és beletöltjük a tésztánk felét. Megszórjuk a darabolt eper felével.

A maradék tésztához hozzászitáljuk a kakaóport, majd annyi tejjel lazítjuk, hogy a sárga tészta állagát kapjuk végeredményül. Belekeverjük az eperfalatokat, majd a sárga tészta tetejére simítjuk.

45 percig sütjük az elõmelegített sütõben, félidõben érdemes könnyedén leborítani egy darab alufóliával, ne ne süljön túlságosan a teteje! 35-40 perc után bökjünk bele egy tût - és addig süssük, míg már nem tapad rá a tésztából.

Rácsra borítva hagyjuk kihûlni.

A csokoládét az olajjal megolvasztjuk mikróban 500 W-on 1,5-2 perc alatt, simára keverjük. A félretett néhány szem epret belemártjuk, a maradékkal áthúzzuk a tortánkat, majd azon folyékonyan a tetejére ültetjük a csokoládés epreket.

Hagyjuk a csokimázat megdermedni, majd cikkekre vágva tálaljuk.







Folytats a blogon ... www.chefviki.hu/2014/05/epres-mascarp...

sponsored links

Keres?s