Epres-mascarponés piskótatekercs
sponsored links
Nagyon régen készült, ez a képrõl sajna egyértelmûen kiderül :D Azonban most tudtam csak a blogra idõt szakítani, s míg van friss eper, addig aktuális, így jöjjön gyorsan - bár megjegyzem, málnával sem volna ám rossz...
Epres-mascarponés piskótatekercs
A piskótához:
-5 tojás
-5 ek. cukor (vagy 4 ek. nyírfacukor)
-5 ek. liszt
A krémhez:
-25 dkg eper + a díszítéshez
-2 dl tejszín
-20 dkg mascarpone
-cukor vagy nyírfacukor ízlés szerint
-1 kezeletlen citrom reszelt héja
A piskótatekercshez elõmelegítettem a sütõt 180 fokra.
A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem. A sárgáját a cukorral kihabosítottam, majd kanalanként belekevertem a lisztet, végül a tojások kemény habját óvatosan beleforgattam.
A sütõlapra sütõpapírt terítettem, egyenletesen eloszlattam rajta a piskótát és kb. 12 perc alatt aranysárgára sütöttem. Azonnal egy tiszta konyharuhára borítottam, a hátuljáról lehúztam a sütõpapírt, majd a konyharuhával együtt feltekertem, így hagytam kihûlni.
Közben elkészítettem a krémet: a tejszínt cukorral kemény habbá vertem, majd a citromhéjjal és a mascarponéval elkevertem, beleforgattam a felaprított epret.
Mikor kihûlt a piskóta, a krém 2/3-ával megtöltöttem, újra feltekertem, a maradék 1/3-dal bevontam. A tetejét eperszemekkel díszítettem.
Tipp: csak fogyasztás elõtt díszítsük, mert menet közben a félbevágott gyümölcs levet engedhet :)
Jó étvágyat!
Trinity