Epres-mascarponés lepény - Kifõztük 2014.júniusi szám

2014-06-27

sponsored links

Eper-vanília musthave. Ezen a szupergyors lepényen fõképp. Egyik nagy kedvencünk mostanság, reggeli gyanánt biztosan eltûnik M-ben legalább a fele:D Hétvégén teszteljük nagycsaládos üzemben is, úgyhogy a sütõ ismét izzani fog! Próbáljátok ki málnával is! Na, nekem az a kedvencem:)
Hozzávalók 4 személyre:

1 csomag leveles tészta
250 g Philadephia krémsajt
1 db vanília rúd kikapart magjai/1 kk vanília aroma
150 ml habtejszín
4 ek porcukor
200 g eper

1. A sütõt elõmelegítjük 180 fokra. 
2. A leveles tésztánkat kicsavarjuk, majd a széleit 1 cm szélesen visszahajtjuk. 
3. Az elõmelegített sütõben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztánkat, majd hûlni hagyjuk. 
4. Közben a krémsajtunkat kikeverjük a porcukorral és a vanília aromával. 
5. A habtejszínbõl kemény habot verünk és hozzáadjuk a krémsajtos keverékünkhöz.
6. A kihûlt lepényünket megkenjük a krémsajtos alappal, majd epreket halmozunk rá! 
7. Szeletelve, porcukorral leszórva tálaljuk.

Kifõztük 2014.június

Folytats a blogon ... www.nyammm.hu/2014/06/epres-mascarpon...

sponsored links

Keres?s