Epres-mascarponés lepény - Kifõztük 2014.júniusi szám
sponsored links
Eper-vanília musthave. Ezen a szupergyors lepényen fõképp. Egyik nagy kedvencünk mostanság, reggeli gyanánt biztosan eltûnik M-ben legalább a fele:D Hétvégén teszteljük nagycsaládos üzemben is, úgyhogy a sütõ ismét izzani fog! Próbáljátok ki málnával is! Na, nekem az a kedvencem:)
Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag leveles tészta
250 g Philadephia krémsajt
1 db vanília rúd kikapart magjai/1 kk vanília aroma
150 ml habtejszín
4 ek porcukor
200 g eper
1. A sütõt elõmelegítjük 180 fokra.
2. A leveles tésztánkat kicsavarjuk, majd a széleit 1 cm szélesen visszahajtjuk.
3. Az elõmelegített sütõben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztánkat, majd hûlni hagyjuk.
4. Közben a krémsajtunkat kikeverjük a porcukorral és a vanília aromával.
5. A habtejszínbõl kemény habot verünk és hozzáadjuk a krémsajtos keverékünkhöz.
6. A kihûlt lepényünket megkenjük a krémsajtos alappal, majd epreket halmozunk rá!
7. Szeletelve, porcukorral leszórva tálaljuk.
Kifõztük 2014.június