Epres-marcipános szelet
sponsored links
Puha tészta, rajta szaftos eper, a tetején pedig ropogós marcipános morzsa... Piszkénél találtam a receptet.
Hozzávalók: (20x20-as szögletes formához vagy 22 cm-es kerek formához)
Hozzávalók: (20x20-as szögletes formához vagy 22 cm-es kerek formához)
15 dkg vaj
2 tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt
1 tk. sütõpor
1 tk. vaníliakivonat
30-40 dkg eper
A morzsához:
3 dkg vaj
3 dkg liszt
3 dkg porcukor
csipet só
10 dkg marcipán (eredetileg 20 dkg)
A sütõt 180 fokra elõmelegítjük. A morzsához a marcipánt kockákra vágjuk, a vajat megolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, a sót, a lisztet, villával összenyomkodjuk a marcipánnal és hûtõbe tesszük.
A tésztához a lisztet és a sütõport átszitáljuk (ettõl levegõsebb lesz a tészta), a vajat, a cukrot és a vaníliakivonatot robotgéppel pár perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, majd lapáttal forgatva egyenletesen belekeverjük az átszitált lisztes-sütõporos keveréket.
A sûrû tésztát egy 20x20 cm-es, sütõpapírral bélelt mélyebb tepsibe simítjuk egyenletesen, a két ellentétes oldalán lógjon túl kb. 5 cm-rel a sütõpapír, mert majd ennek segítségével lehet a sütés végén óvatosan kiemelni a tésztát. Rászórjuk az összevágott epret, majd rámorzsoljuk a marcipános tésztát. Kb. 35-40 perc alatt készre sütjük, ha nagyon pirulna a morzsa, akkor takarjuk le.