Epres-marcipános szelet
sponsored links
Keverjünk, dobáljunk, morzsáljunk.
Körülbelül ez a süti munkamenete, a marcipán pedig még karácsonyi bónusz, amikor sikerült úgy feltölteni a készleteket, hogy három torta után is maradtak komoly tartalékok. Persze a Válogatós Bandának még eper is csokival a legjobb, ezért kapott csokis rácsozást, bár azt nem árultam el nekik, hogy ehhez három kockányit használtam el :D. Marcipán hiányában a morzsa készíthetõ csak simán vaj-cukor liszt egyenlõ arányú keverékébõl, (10-10-10 dkg) de a liszt fele helyettesíthetõ is bármilyen darált csonthéjassal. A morzsába lehet tenni ízesítésként vaníliát, fahéjat, reszelt narancshéjat, mindenki fantáziájára és jó ízlésére bízva, szóval ez egy kamrapolc-kompatibilis süti, és 15 perc alatt be lehet tolni a sütõbe. Kerek formában csak egy kis tejszínhab vagy édes görög joghurt-réteg választja el a marcipános-epres tortaszelettõl.
Hozzávalók: (20x20-as szögletes formához 16-20 szelethez, 22cm-es kerek formához)
15 dkg vaj
2 tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt
1 tk. sütõpor ...