Epres-marcipános pünkösdi sütemény
sponsored links
A pünkösdi királyság számomra a húslevesnél kezdõdik, a korona pedig ez az epres csoda.
Két nappal az ünnep elõtt egy barátnõm megkérdezte, milyen pünkösdi menüt tervezek, mert szeretné végre megtudni, melyek a hagyományos ünnepi ételek. Ezt követõen én is végiggondoltam, majd utána is néztem, de nincs ilyen. Emlékeim a pünkösddel kapcsolatban kimerülnek a körmenetben, ahol az adott évi elsõáldozók újra fehér ruhácskába bújnak, felveszik a koszorút, és kis kosárkákból rózsaszirmokat szórnak a menet elõtt ? a pünkösdi király- és királynõválasztást csak mások elbeszéléseibõl ismerem.
A családi asztalnál a szezonális örömöknek hódoltunk: ilyenkor kerültek levágásra a fiatal csirkék, így a menü pünkösdkor (és utána szinte minden vasárnap) a húsleves után rántott csirke volt petrezselymes újkrumplival, uborkasalátával, ezt pedig epres, vagy cseresznyés sütemény követte.
Mivel a rántott csirke receptjével nem sok embert tudnék meglepni, most a legújabb kedvencem, a marcipános tésztából sült epres süti következik:
Hozzávalók (6 adag):
2 tojás, szétválasztva
50 g cukor
100 g reszelt mandulamarcipán ...