Epres - mandulás torta
sponsored links
Még mindig eper! Hiszen ennek van szezonja és hogy kicsit dicsekedjek is, ez érik a kertben! Nagyon szeretem, bár csak én eszem. Családom férfitagjai csak gyönyörködnek benne, és jelzik, hogy enni kéne, mert tönkremegy... Na, így legalább õk is megették! A recept a májusi Good Food-ból van, igazi május elsejei finomság!
Hozzávalók az omlós tortaalaphoz:
200 g sima liszt, 100 g hideg vaj, 2 ek. hideg víz
Hozzávalók a töltelékhez:
85 g vaj, 175 g porcukor, 175 g darált mandula, 2 tojás, löttyintés mandulakivonat, 250 g eper
Elõször a tortalapot készítjük el.
A lisztet szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a kis kockákra vágott hideg vajat. A kezünkkel morzsoljuk össze, míg zsemlemorzsaszerû nem lesz. Adjuk hozzá a 2 ek. hideg vizet és egy lapos végû késsel dolgozzuk össze a keveréket. Ha összeállt, formázzuk golyóvá és még egy kicsit dagasszuk, hogy teljesen sima állagú labdát kapjunk.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 5 cm-rel szélesebbre a sütõformánál. Apró, gyors mozdulatokkal ...