EPRES MALPURA
sponsored links
Ínycsiklandó édesség, amely apró fánkocskákat takar friss gyümölcsbõl készült joghurtban.
Bármilyen gyümölcsbõl elkészíthetõ, a gyerekek nagy kedvence > legalábbis Milán rajong ezért a kis desszertért, vagy most a nagy melegben írhatom úgy is, hogy hûsítõért. :)
Ez az utolsó epres bejegyzésem az idei nyáron, elfogyott az eper a kertünkben. :( Viszont érik a málnánk - bár a málnabokrokat még csak tavaly ültettük, úgyhogy azon még csak annyi málna lesz, amit gyorsan meg is eszünk. :) De van két eperfánk, tele fekete eperrel, amit Milán szintén nagyon-nagyon szeret, minden nap "dézsmál" belõle, a szája pedig csupa fekete tõle > egy fotót megérne. :o) Érik a meggyünk is, abból majd rengeteg finom süteményt fogok készíteni... ;-) Én nem nagyon szeretem a meggyet frissen, inkább csak süteményben - Milán pedig fordítva: szinte semmilyen gyümölcsös sütit nem eszik meg, de például a meggyet frissen úgy eszi, mint más a cukrot, és még csak a száját sem "húzza el", pedig elég savanyú ez a meggy. Sárgabarackunk még picit késõbb lesz, de egyelõre ennyi gyümölccsel is "beérjük" a kertben. :))
Az epres malpurát A kerttõl a konyháig címû könyvembõl szoktam készíteni > a receptet a könyvben leírtak szerint írom le, de én most sokkal kevesebb mennyiséget készítettem - csak Milánnak és magamnak.
Hozzávalók a fánkocskákhoz:
- 5 dl fehér liszt
- 2 dl porcukor ...