Epres limonádé + töltött túrós fánk
sponsored links
Az epres limonádé a májusi nõk lapja konyhából van, elvileg a gyerekek elkápráztatására szolgál, hát nálunk így harminc felé (áááh rémes, rémes, réééééémes) is nagy sikere volt. Annyit változtattam, hogy lime hiányában csak citromot használtam (és a héját nem, mert nem bio volt és nem is szeretem a citrushéjakat).
A fánk pedig, mondjuk azt, hogy ötletadóként álljon itt. Egy-két hete Levi megkívánta a derelyét, úgyhogy vettünk egy zacskónyi mirelit túrós derelyét. Én nem szeretem se a derelyét, se a barackos/szilvás gombócot, úgyhogy nem is szoktam egyiket sem csinálni. Gombócból anyám szerencsére fedezi az igényeit, derelyét viszont nem szokott õ sem, úgyhogy maradt a félkész. Mivel elõször vettem ilyet, megnéztem a zacskót, mit írnak az elkészítésrõl, nem mindegy hogy fagyosan kell fõzni, vagy felengedve?. Amúgy fagyosan. De utána megemlítik azt is, hogy jó olajban sütve csokoládépudinggal tálalva is. Hát így már engem is érdekelni kezdett a dolog. A fõ ellenérzésem ugyanis ezekkel a derelye/gombóc dolgokkal, hogy puhák, nyálkásak, és zsemlemorzsa van rajtuk (az a rántott cuccokra való és kész)...