Epres-levendulás brownie
sponsored links
Eper és csoki találkozása egy igazán ütõs brownie-t eredményezett Piszke receptje alapján. Levendula ugyan nem szerepelt az eredeti receptben, de szerintem nem rontotta el.:)
Hozzávalók:
Hozzávalók:
20 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
20 dkg cukor
5 dkg kakaó
csipet só
17 dkg tejföl
2 nagyobb tojás
1 tk. vaníliakivonat
8 dkg liszt
20-25 dkg eper
3 szál levendula
3 szál levendula
Az epret megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, a levendula virágait leszedegetjük. A vajat felolvasztjuk a mikróban, beletördeljük a csokit és simára keverjük. Kicsit hûlni hagyjuk, közben a cukrot összekeverjük a kakaóval és a csipet sóval, a tojásokat felverjük, a tejföllel és a vaníliakivonattal simára keverjük. A cukros kakaót hozzáadjuk a vajas-csokis masszához, azután a tejfölös-tojásos részt is, a végén pedig rászitáljuk a lisztet. Kézi mixerrel simára keverjük majd a levendulát is beledolgozzuk. Egy kb. 20x20-as sütõformát kivajazunk, elsimítjuk benne a sûrû masszát, a tetejét kirakjuk az eperrel, és 170 fokra elõmelegített sütõben kb. 40 percig sütjük.