Epres lepény
sponsored links
-->
Ez a legegyszerûbb, és legfinomabb lepény, más gyümölcsökkel is gyakran készítem. Nálunk ebben az idõszakban még érik az eper, ezért most azzal sütöttem.
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 18 dkg cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- csipetnyi só
- a tetejére: 60 dkg eper
Elkészítése:
- A tojássárgáját a cukorral, meg a vaníliával fehéredésig habosítjuk, majd kikavarjuk a vajjal, végül pedig hozzáadjuk a lisztet a sóval.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk.
- A tésztát egy közepes méretû tepsibe simítjuk, a tetejét pedig kirakjuk megmosott, megpucolt, és félbevágott eperrel.
- 180 fokos sütõben, kb 35 perc alatt megsütjük. Miután langyosra hûlt, nagyobb négyzetekre vágva tálaljuk.
Tipp: Fahéjas porcukorral is megszórhatjuk tálaláskor.