EPRES LASSZI
sponsored links
A joghurtból készült italok kiválóan hûtenek a nyári melegben. Ilyen a lasszi is, ami egy gyümölcsös joghurtital (Indiában nagyon elterjedt, szerintem onnan ered ez a név).
Az elkészítése végtelenül egyszerû, ráadásul más gyümölcsbõl is lehet készíteni (málna, barack, szeder, banán, mangó stb.).
Ezt a joghurtos italt kortyolgatom most a bejegyzés írása közben is... nagyon finom! Az eper savanykás ízét kellemesen és enyhén tompítja a méz, a joghurttól pedig lágy, selymes az ital, és picit habos is.
Milán egyébként is nagyon szereti a joghurtitalokat, de az Anya által készített epres lasszi kifejezetten ízlett neki (már megérte csinálni:). A recept A kerttõl a konyháig címû könyvembõl származik.
A cseresznye mellett a kertünkben érik a sok finom földieper is, aminek nagyon-nagyon örülök, mert ez az egyik kedvenc gyümölcsöm a cseresznye után. (bár nekem minden gyümölcs jöhet bármekkora mennyiségben, ami a kertben terem:) Érdekes, hogy Milán a cseresznyét kevésbé szereti, de a földiepret minden nap követeli. :D Anyukámék kertjében hagyományosan a földön terem az eper, nálunk viszont a férjem dézsákban termeszti > nem mintha nem lenne óriási a kertünk, de Õ az idén ezt ...