Epres - kókuszos torta
sponsored links
Meglepetés torta Barátnõm szülinapjára.
Szerdán volt a nagy nap, így kedd reggel készült. A recept Házias konyha blogról van, annyi változtatással ugye, hogy én tortaformában sütöttem és dupla adag krémet készítettem, valamint az epret se sajnáltam ki belõle. A torta reggel buszozott, délután vonatozott, de sikeresen felért Budapestre és nagyon finom volt. Lehetett volna szebb is ( egy kicsit lapos volt, több tojásos piskótát kell sütni!!! ) de a szeretettem benne volt!!! :) Isten éltessen itt is Drága Barátnõm!! :)
Tészta:
Hozzávalók:
4 tojás
8 dkg cukor
csipet só
8 dkg liszt
2 evõkanál kakaó
1 csomag sütõpor
1. A tojássárgákat a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk a sütõporral elkevert lisztet és a kakaót.
3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk.
4. Sütõpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk és elõmelegített sütõben megsütjük.
5. Miután kihûlt, kettévágjuk.
Krém
Hozzávalók:
1 vaníliás pudingpor
8 dkg cukor
5 dl tej
20 dkg vaj
6 dkg kókuszreszelék
+ 50 dkg eper
1. A pudingport a cukorral a tejben sûrûre fõzzük.
2. Miután langyosra hûlt, hozzáadjuk a vajat és a kókuszreszeléket. Jól összekeverjük. Veszünk ki a krémbõl a torta tetejére egy keveset.
3. Az eperbõl félreteszünk a díszítéshez pár szemet, majd a többit apró darabokra vágjuk és a krémbe keverjük.
4. Az alsó lapot megkenjük az epres krémmel, majd beborítjuk a másik tésztalappal.
5. Tetejére kenjük a maradék krémet és a közepére halmozzuk az epret.
6. Kókuszreszelékkel megszórjuk vagy kedvünk szerint díszíthetjük még.
Jó étvágyat! :)