Epres-kókuszos galette

2011-05-17

sponsored links


Mennyivel jobban hangzik, mint az, hogy lepény...;) Igaz nálunk ez általában két réteg tészta, plusz töltelék, a galette breton vátozata meg igazából egy palacsintaféle, de a hajtogatás módja hasonló a képen láthatóhoz. És nem mellékesen, sokkal pozitívabb így a gyümölcs-tészta arány, mégsem kell izgulni, hogy kifolyik sütés közben a gyümölcs leve, és ha nagyon fel akarunk vágni ki akarunk tenni magunkért, akkor csinálhatunk helyes kis egyszemélyes adagokat is. A tészta kis átalakítással a marcipános-meggyes pite elsõ osztályú omlós tésztája, így is jól mûködik, és a lenti adagból nagyon jövõbemutatóan maradt annyi, hogy hamarosan  valamilyen tartelette készül belõle. Esetleg epres...

Hozzávalók:

16 dkg liszt
12,5 dkg  vaj
6 dkg darált mandula
10 dkg porcukor
1 tojás...

Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2011/05/epres-kok...

sponsored links

Keres?s