Epres-kókuszos galette
sponsored links
Mennyivel jobban hangzik, mint az, hogy lepény...;) Igaz nálunk ez általában két réteg tészta, plusz töltelék, a galette breton vátozata meg igazából egy palacsintaféle, de a hajtogatás módja hasonló a képen láthatóhoz. És nem mellékesen, sokkal pozitívabb így a gyümölcs-tészta arány, mégsem kell izgulni, hogy kifolyik sütés közben a gyümölcs leve, és ha nagyon fel akarunk vágni ki akarunk tenni magunkért, akkor csinálhatunk helyes kis egyszemélyes adagokat is. A tészta kis átalakítással a marcipános-meggyes pite elsõ osztályú omlós tésztája, így is jól mûködik, és a lenti adagból nagyon jövõbemutatóan maradt annyi, hogy hamarosan valamilyen tartelette készül belõle. Esetleg epres...
Hozzávalók:
16 dkg liszt
12,5 dkg vaj
6 dkg darált mandula
10 dkg porcukor
1 tojás...