Epres kókuszgolyó torta

2018-04-06

sponsored links






Hozzávalók: 

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 6 evõkanál joghurt
  • 9 evõkanál tej
  • 2 púpozott evõkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

A kókuszgolyókhoz: 

  • 25 dkg tehéntúró
  • 3 dkg cukor
  • 6 evõkanál kókuszreszelék
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma

A krémhez: 

  • 5 dl tej
  • 3 púpozott evõkanál liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • a tetejére: 25 dkg eper


Elkészítése:

1.     A kókuszgolyóhoz valókat összegyúrjuk, és 12 egyforma golyót formázunk a masszából.
2.     A puha vajat kézi mixerrel kikavarjuk cukorral, majd egyenként a tojásokkal.
3.     Belekavarjuk a joghurtot, 6 evõkanál tejet, végül pedig a lisztet és a szódabikarbónát.
4.     A massza háromnegyedét egy 20 cm-es kerek tortafomrába simítjuk, a maradék tésztába kavarjuk a tejet, meg a kakaóport.
5.     Rásimítjuk a kakaós részt, a golyókat pedig belenyomkodjuk.
6.     170 fokos sütõben, kb 45 percig sütjük (végezzünk tûpróbát!).
7.     Közben a krémhez egy fazékban simára keverjük a tojássárgáját, meg a lisztet egy kevés tejjel. Ezután a többi tejjel felöntjük, vaníliával ízesítjük, majd lassú tüzön, kavargatva sûrûre fõzzük. Miután a torta megsült, és langyosra hûlt, ráöntjük a krémet.
8.     Dermedés után a tetejét kirakjuk megmosott, és szeletekre vágott eperrel.


Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2018/04/epres-...

sponsored links

Keres?s