Epres kókuszgolyó torta
sponsored links
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 6 evõkanál joghurt
- 9 evõkanál tej
- 2 púpozott evõkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
A kókuszgolyókhoz:
- 25 dkg tehéntúró
- 3 dkg cukor
- 6 evõkanál kókuszreszelék
- 1 tojás
- 1 teáskanál vanília aroma
A krémhez:
- 5 dl tej
- 3 púpozott evõkanál liszt
- 10 dkg cukor
- 1 tojássárgája
- a tetejére: 25 dkg eper
Elkészítése:
1. A kókuszgolyóhoz valókat összegyúrjuk, és 12 egyforma golyót formázunk a masszából.
2. A puha vajat kézi mixerrel kikavarjuk cukorral, majd egyenként a tojásokkal.
3. Belekavarjuk a joghurtot, 6 evõkanál tejet, végül pedig a lisztet és a szódabikarbónát.
4. A massza háromnegyedét egy 20 cm-es kerek tortafomrába simítjuk, a maradék tésztába kavarjuk a tejet, meg a kakaóport.
5. Rásimítjuk a kakaós részt, a golyókat pedig belenyomkodjuk.
6. 170 fokos sütõben, kb 45 percig sütjük (végezzünk tûpróbát!).
7. Közben a krémhez egy fazékban simára keverjük a tojássárgáját, meg a lisztet egy kevés tejjel. Ezután a többi tejjel felöntjük, vaníliával ízesítjük, majd lassú tüzön, kavargatva sûrûre fõzzük. Miután a torta megsült, és langyosra hûlt, ráöntjük a krémet.
8. Dermedés után a tetejét kirakjuk megmosott, és szeletekre vágott eperrel.