Epres-krémes torta

2014-06-08

sponsored links

Dia blogjában láttam meg a rebarbarás és vaníliakrémes pite receptjét, ebbõl indultam ki, de nagyjából annyi maradt az eredeti koncepcióból, hogy három rétegbõl áll a pite/torta: alap, gyümölcs, krém. Minden más változott. A piacon már lehet rabarbarát kapni, de inkább megvárom, hogy az otthoni kertit lehessen használni, ami nálunk csak július végén szokott bekövetkezni. Ezért mindig fura volt számomra, hogy hogy tudnak egyesek epres-rebarbarás recepteket alkotni, mikor nálunk 2 hónap van a két termés között.
A torta elkészítéséhez fûzõdõ érdekesség, hogy most próbáltam ki elõször egy jó kis tojás szétválasztó technikát, ami tényleg bombabiztos. Csak éppen mindig fel kell áldozni érte egy üveget.


Hozzávalók:
Alap:
-40 g kókuszreszelék
-20 g kókuszzsír
-kb. 10 g útifûmaghéj vízben zselésítve
Ezt összegyúrtam és az alufóliával kibélelt forma aljában eloszlattam, kis peremmel.
Epres réteg:
-350 g eper
-10 g útifûmaghéj
Az epres pürésítettem és a maghéjjal sûrítettem. Ez a réteg került az alapra.
Krém:
-100 ml kókuszkrém
-150 ml víz
-3 tojássárgája
-20 g xilit
-stevia
-5 g kókuszreszelék
-2 ek. útifûmaghéj
A vizet a tojássárgákkal felforrósítottam, hogy ne legyen nyers, hozzákevertem a többi összetevõt. Aránylag sûrû krémet kell kapni. Az epres rétegre töltöttem, az egészet a hûtõben tovább dermesztettem. (53 g CH)





Folytats a blogon ... tuparna-habvero.blogspot.com/2014/06/...

sponsored links

Keres?s