Epres krémes
sponsored links
Hozzávalók 36 x 24 cm-es kapcsos tepsihez
A tésztához
500 g leveles tészta
A krémhez
1000 ml víz
3 csomag epres pudingpor
300 g cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
7 tojásfehérje
300 g eper
A tejszínhabhoz
400 ml tejszín
40 g cukor
2 csomag habfixáló
A mázhoz
250 g cukor
130 ml víz
1 kávéskanál 20%-os ecet
A tésztát kétfelé vesszük, mindkettõbõl vékony, tepsiméretû lapot nyújtunk és egyenként megsütjük.
Egyiket a tepsi aljába tesszük.
Az epret megmossuk és kisebb darabokra vágjuk, félretesszük.
A tojásfehérjébõl 150 g cukorral kemény habot verünk.
200 ml vízben csomómentesre keverjük a pudingport, a maradék vizet pedig 150 g cukorral és a vaníliával felforraljuk. Hozzáöntjük a pudingos részt és kevergetve besûrítjük, majd a tûzrõl levéve azonnal a tojásfehérjéhez öntjük. Habverõ segítségével alaposan összedolgozzuk az egészet, végül az eperdarabokat is beleforgatjuk.
Az így kapott krémet a tepsibe öntjük. Szobahõmérsékleten langyosra hûtjük.
A tejszínbõl a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk és az eperkrém tetejére simítjuk.
Hûtõbe tesszük a krémest és legalább 4-5 órán át hûtjük.
A mázat a Fondant fõzése címû bejegyzésben leírtak szerint elkészítjük és bevonjuk vele a tetõnek szánt lapot.
Ha megszilárdult a máz, éles késsel felszeleteljük, a sütemény tetejére rakjuk õket és a tetõk mentén felszeleteljük.