Epres krémes
sponsored links
Elkezdõdött az eper szezon, csupán az idõ nagyon borongós ahhoz, hogy az eper ne csak piros, hanem édes is legyen. Ma három árustól is vettem egy-egy fél kiló epret, de még a legfinomabb is csak gyenge négyes nálam.
Sebaj, sütöttem egy finom krémest az ebédhez.
24 cm x 24 cm méretû négyszögletes kapcsos tortaformát használok. Ebbe elõször sütök egy egyszerû 4 tojásos vizes piskótát. Mivel a víz is négy kanál a fehérjében, így a 8 evõkanál liszttel együtt éppen elég ehhez a formához.
A piskóta kisülése után a felsõ harmadát levágom és a teljes kihûlés után apró morzsákra tépem. Ez kerül majd a tetejére.
A krémhez elõveszek a mélyhûtõbõl 4 lefagyasztott tojásfehérjét és kell még 3 -4 egész tojás is.
Krém:
- 7 tojás fehérje
- 30 dkg cukor
- 1 cs só
- 4 tojás sárgája ...