Epres kekszrolád
sponsored links
Annyira jól sikerült ez a kekszes desszert, hogy ezután biztosan gyakran fog nálunk készülni. Egyszerû, hamar megy, egészséges, és nagyon-nagyon finom!
Hozzávalók:
- 40 dkg zabkeksz, kerek
- 30 dkg zsírszegény tehéntúró
- 20 dkg eper
- 5 dkg nyírfacukor, xilit, vagy eritrit (ki amivel édesít)
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 0,5 teáskanál vanília aroma
- a bevonáshoz: 15 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé, 1 dl fõzõtejszín, 2 eper
Elkészítése:
- Megmossuk, és megpucoljuk az epret.
- Egy tálban összeturmixoljuk a túrót eperrel, cukorral, vaníliával, és citromhéjjal.
- A keksz egyik oldalát megkenjük 1 teáskanálnyi epres túrókrémmel, majd hozzáragasztunk egy másik kekszet, és a mûveletet addig folytatjuk, amíg az összes kekszet sorbaraktuk.
- Mikróban, vagy vízgõz felett felmelegítjük a tejszínt, majd belekavarjuk az apróra tördelt csokoládét, amíg a tejszínnel összeolvad.
- A csokoládét ráöntjük a keksztekercs tetejére, óvatosan elrendezzük, hogy az oldalára is jusson.
- legalább 3 órára. vagy egy éjszakára hûtõszekrénybe helyezzük, hogy megpuhuljon.
- Enyhén ferdén szeleteljük, így a sütemény metszete szép csíkos lesz.