Epres-kekszes sütemény
sponsored links
Egyszerû, sütés nélküli epres sütemény. Már nagyon vártam a tavaszi zöldség-gyümölcs felhozatalt. Meguntuk a citrusféléket, így az epres süteménynek gyermekeim is nagyon örültek.
Epres-kekszes sütemény
Hozzávalók: 25 dkg vajas keksz, 20 dkg porcukor, 1 tasak zselatin, 50 dkg mascarpone, 4 dkg tejszín, 40 dkg eper.
Elkészítése: Az epret jól megmossuk, leszárítjuk és cikkekre vágjuk. A cukorral együtt turmixoljuk. A tejszínt kemény habbár verjük, hozzákavarjuk a mascarponet és az epervelõt. A zselatint kevés vízbe beáztatjuk, majd langyosra felmelegítjük, amikor megolvadt a zselatin a habba keverjük. Egy tepsit kirakunk keksszel, ráhalmozzuk a krémet, majd ráhelyezünk egy sor kekszet. Egy éjszakát hûtõben állni hagyjuk.