Epres joghurttorta

2014-05-14

sponsored links


Hozzávalók:
A piskótához: 3 tojás, 6 evõkanál cukor, 6 evõkanál liszt, 3 evõkanál víz, 1 teáskanál sütõpor, citromlé, csipetnyi só.
A krémhez: 40 dkg eper, 3 dl joghurt, 3 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin, 12 dkg porcukor.

Elkészítése:
A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk, belekavarjuk vizet, végül belevegyítjük a lisztet és a citromlével felhaboztatott sütõport. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, és szép lassan belekavarjuk a tésztába. Sütõpapírral bélelt formában 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
A 1 dl joghurtot kissé felmelegítünk, majd a zselatint belekavarjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan belekavarjuk a zselatinos meg a sima joghurtot. Az epret megpucoljuk, megmossuk, néhány darabot félreteszünk a díszítéshez. A piskótát ...

Folytats a blogon ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s