EPRES JOGHURTTORTA
sponsored links
Kellemes Húsvéti Ünnepeket! |
Ezt a tortát már nagyon-nagyon régen kinéztem Citromhabnál.
Láttam, hogy már többen is megsütötték. A húsvét most jó alkalom lett, hogy én is belefogjak ebbe a nagyon szép tortába.
Azért is esett erre a választásom, mert anyukám kókuszkockát és rácsos dióst sütött. Ezért én valami habosat akartam készíteni.
Nem pontosan úgy készítettem mint ahogy le volt írva.
Én sütöttem egy vastag piskótát és kettévágtam, tehát nekem a tetején is van piskóta.
Hozzávalók:
6 tojás
12 dkg kristálycukor
12 dkg liszt
3,5 dl tejszín
1 cs. Dr. Oetker expressz zselatin fix
3 db epres joghurt
1,5 dl tejszín
1/3 cs. Dr. Oetker expressz zselatin fix
30 dkg eper
A tojásokat kettéválasztom.
A cukrot is megfelezem és külön habosra keverem a sárgáját és a fehérjét is.
Nem készítek a fehérjébõl sem nagyon kemény habot.
A sárga masszához hozzáadom a habot.
Elõmelegített gázsütõben 40 percig sütöm 3-4 fokozaton.
A tejszínbõl elkezdtem habot verni, közben hozzáadtam a zselatint és még tovább habosítottam.
Amikor elérte a megfelelõ keménységet akkor hozzáadtam a joghurtokat.
Amikor kihûlt a piskótalap akkor kettévágtam.
Az egyiket visszatettem a tortaformába.
Az epreket kettévágtam és körberaktam vele a tortaforma szélét.
Eperrel körberaktam a tortaformát. |
Ráhelyeztem a másik piskótalapot.
A megmaradt habot erre rásimítottam és beraktam a hûtõbe.
Díszítés nélkül. |
De 3-4 óra hûtés után már jó.
A díszítéshez a tejszínt elkezdtem habosítani, közben beleszórtam a zselatint és a megfelelõ keménységû habot vertem belõle.
Habzsákba raktam és kidíszítettem vele a tortát.
Az epret felcsíkoztam és azt is rátettem a hab tetejére.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok még egyszer mindenkinek!!