EPRES JOGHURTTORTA

2014-04-20

sponsored links

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek aki ellátogatott a blogomra!

Ezt a tortát már nagyon-nagyon régen kinéztem Citromhabnál.
Láttam, hogy már többen is megsütötték. A húsvét most jó alkalom lett, hogy én is belefogjak ebbe a nagyon szép tortába.
Azért is esett erre a választásom, mert anyukám kókuszkockát és rácsos dióst sütött. Ezért én valami habosat akartam készíteni.

Nem pontosan úgy készítettem mint ahogy le volt írva.
Én sütöttem egy vastag piskótát és kettévágtam, tehát nekem a tetején is van piskóta.

Hozzávalók:

6 tojás
12 dkg kristálycukor
12 dkg liszt

3,5 dl tejszín
1 cs. Dr. Oetker expressz zselatin fix
3 db epres joghurt

1,5 dl tejszín
1/3 cs. Dr. Oetker expressz zselatin fix

30 dkg eper

A tojásokat kettéválasztom.
A cukrot is megfelezem és külön habosra keverem a sárgáját és a fehérjét is.
Nem készítek a fehérjébõl sem nagyon kemény habot.
A sárga masszához hozzáadom a habot.
Elõmelegített gázsütõben 40 percig sütöm 3-4 fokozaton.

A tejszínbõl elkezdtem habot verni, közben hozzáadtam a zselatint és még tovább habosítottam.
Amikor elérte a megfelelõ keménységet akkor hozzáadtam a joghurtokat.

Amikor kihûlt a piskótalap akkor kettévágtam.
Az egyiket visszatettem a tortaformába.
Az epreket kettévágtam és körberaktam vele a tortaforma szélét.

Eperrel körberaktam a tortaformát.
A joghurtos hab 3/4 részét beletettem.
Ráhelyeztem a másik piskótalapot.
A megmaradt habot erre rásimítottam és beraktam a hûtõbe.

Díszítés nélkül.
Másnap díszítettem ki.
De  3-4 óra hûtés után már jó.

A díszítéshez a tejszínt elkezdtem habosítani, közben beleszórtam a zselatint és a megfelelõ keménységû habot vertem belõle.
Habzsákba raktam és kidíszítettem vele a tortát.

Az epret felcsíkoztam és azt is rátettem a hab tetejére.







Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok még egyszer mindenkinek!!


Folytats a blogon ... piroskonyha.blogspot.com/2014/04/epre...

sponsored links

Keres?s