Epres joghurttorta
sponsored links
Habkönnyû, hûvös desszert, meleg napokra. Elõnye, hogy nagyon finom, gyorsan elkészül a hátránya pedig, hogy gyorsan elfogy.
A piskótát sütünk a hozzávalókból. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjébõl habot verünk. Ezt összeforgatjuk a sárgájából, cukorból és kis sütõporos lisztbõl készült keverékhez. Elõmelegített sütõben 180 fokon, kapcsos formában megsütjük, majd félretesszük. Ha nincs idõ piskótát készíteni, akkor babapiskótával is helyettesíthetjük.
A zselatint elkészítjük a zacskó hátoldalán leírt módon és félretesszük kihülni. A joghurtot ízlés szerint édesíthetjük és keverhetünk bele felkockázott gyümölcsöt is. A 2 zacskó habtejszint is felverjük. Ezt a 3 alapanyagot szépen óvatosan összevegyítjük. Elsõként a kihûlt zselatinhoz keverünk egy kis joghurtot, azzal összeforgatjuk, majd jöhet hozzá a többi joghurt és a felvert habtejszín.
Ráöntjük a kész piskótára, természetesen továbbra is a kapcsos formában. Betesszük a hûtõbe legalább 15 percre, addig elkészítjük a tetejére a zselét, amit majd a 15 perc után hûtõbõl kivett, gyümölccsel feldíszített tortára öntünk.
Újra hûtõbe tesszük, legjobb ha egy éjszakára és másnap fogyasztjuk. Szintén 15 perc alatt...:D
Hozzávalók:
- 50 dl natúr joghurt
- ízlés szerint porcukor ...