EPRES JOGHURTOS TORTA

2014-06-01

sponsored links


200. blogbejegyzés!!!!!

Másfél év alatt jutottam el idáig. Ezt a többi blogot író társaimnak is köszönhetem, hiszen a  jobbnál jobb receptek tõlük is származnak. Remélem lesz még  kitartásom és sok-sok új bejegyzéssel fogom gyarapítani a blogot. 
Aki elkezd blogot írni az tudja, hogy ezt megunni nem lehet, sõt rá lehet kattanni! Ezért jövõre biztos, hogy újra találkozunk a következõ kerek számú bejegyzés alkalmából!

Még mindig maradt egy kis eper abból amit dzsemnek vásároltam. Eper joghurtom is volt, ezért esett a választás erre a süteményre.
Natur joghurttal és tejföllel már csináltam ilyen süteményt, de bármilyen gyümölccsel elkészíthetõ.
Ez sokkal finomabbra sikerült, mert a tölteléke lazább lett. De!!! Ha legközelebb elkészítem, mondjuk barackkal akkor még lazábbra fogom csinálni. Több joghurtot vagy egy evõkanállal kevesebb búzadarát teszek bele.
Mivel nem volt már sok eper és joghurtom /szívecske joghurt/ is csak egy volt /kettõt beletettem az eperfagyiba/  ezért lett torta a süteménybõl.

23 cm átmérõjû tortaforma

Hozzávalók:

15 dkg liszt
5 dkg kristálycukor
1/2 cs. sütõpor
2 tojás sárgája
7 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
csipet só

A hozzávalókból kézzel összegyúrtam a tésztát.
A 3/4 részét kerekre kinyújtottam és a sütõpapírral kibélelt tortaformába tettem.
Erre ráöntöttem a habot.

Joghurtos hab:

1 db szíveske joghurt Zott, 125 ml
150 ml tejföl 20%-os
8 dkg porcukor
3 lapos ek. búzadara
2 tojás fehérje
5 db nagy eper

A tojásfehérje kivételével összekevertem a hozzávalókat. Majd a tojásfehérjébõl habot vertem és azt is óvatosan hozzáadtam.
Ráöntöttem a tortaformában lévõ tésztára.

A maradék 1/3 tésztát ráreszeltem a habra.



A gázsütõt elõmelegítettem 4-es fokozaton és 40 perc alatt megsütöttem.



A tortaformában hagytam kihûlni.
Amikor már éreztem, hogy langyos akkor körbevágtam a formában és levettem róla a karikát.
Konyharuhára borítottam, levettem az aljáról a sütõpapírt.
Tortatárcára visszaborítottam, megporcukroztam és már szeltem is belõle.





A tetejét még díszíthettem volna eperrel, de már nem volt!! Ezért eperdzsemet adtam hozzá, de anélkül a finom volt.



Jó sütögetést!




Folytats a blogon ... piroskonyha.blogspot.com/2014/06/epre...

sponsored links

Keres?s