Epres-joghurtos pohárkrém
sponsored links
A pohárkrémeket gyorsan, különösebb konyhai rutin nélkül is el lehet készíteni, így akár egy hosszú nap végén vagy egy váratlan vendég betoppanásakor is kisegíthetnek minket,ráadásul még hûtõben sem kell állnia, azonnal fogyaszthatók.Ma egy gyors epres joghurtos pohárkrém receptet hoztam nektek,ami nem csak finom de szemet gyönyörködtetõ. is. Próbáljátok ki!
50 dkg epres görög joghurt
4 dl. habtejszín
6 db zabkeksz / poharanként egy darab
50 dkg friss eper
Továbbá: 6 db pezsgõs pohár
Elkészítése:
Az epreket mossuk meg és töröljük meg szárazra,majd tegyünk félre a díszítéshez 3 darabot.
A többit daraboljuk fel. A tejszínhabot kemény habbá verjük fel és töltsük bele egy sima csöves habzsákba. A joghurtot keverjük át és töltsük bele egy másik habzsákba.
A kekszeket törjük össze durva darabokká.
Vegyük elõ a poharakat és kezdjük el rétegezni a hozzávalókból.
Egy kevés tejszínt nyomjunk a poharak aljába,majd egy sor darabolt eperrel és zabkeksszel szórjuk meg.Erre a rétegre kicsit több joghurtot nyomjunk mint a tejszínbõl,majd szintén szórjuk meg eperrel,és zabkeksszel.Következõ réteg,kevés tejszínhab és végül a maradék joghurttal befejezzük be.
A díszítésre szánt epreket vágjuk ketté, és a vágott oldalával felfelé díszítsük tovább a pohárkrémünket. Azonnal fogyasztható,de egy napig a hûtõbe is tárolható.