Epres joghurtkrém
sponsored links
-->
Az eper persze még nem az igazi, de már muszáj belekóstolni, mert nagyon várjuk a tavaszt :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 52 dkg natúr joghurt
- 35 dkg eper
- 4 dl habtejszín
- 13 dkg eritrit (vagy ki amivel édesít)
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 citrom reszelt héja
- 1,5 teáskanál zselatin
A díszítéshez:
- néhány szem eper
- citromfû, vagy menta
Elkészítése:
- Az epret alaposan megmossuk, megpucoljuk, majd 5 dkg édesítõvel összeturmixoljuk.
- A joghurtot, a maradék eritritet, a vaníliát, meg a citromhéjat kikavarjuk. Egy kis edénykében 2 evõkanálnyit elkeverünk a zselatinporral, majd alacsony lángon, folyamatosan kavargatva, felmelegítjük (forralni nem szabad). Ezután a joghurthoz kavarjuk.
- A tejszínt kemény habbá verjük, a végén pedig belekavarunk 5 evõkanálnyi eperpürét. Összeállítjuk a poharas desszertet: négy tetszõleges pohárba eloszlatjuk egyenletesen a joghurtkrémet, majd mindenikre szétosztjuk az epres habot.
- Végül a tetejére kanalazzuk az eperpürét, és a desszertet legalább 2 órára hûtõszekrénybe helyezzük, amíg megdermed.
Megj: A cukor mennyisége az eper édességétõl függõen változhat.