Epres joghurtfagylalt házilag
sponsored links
Volt a mélyhûtõben kevés fagyasztott eper, ezért elkészítettem a melegebb idõre várva ezt a fagyit !
Hozzávalók: 15 dkg. eper, 1 kis doboz natúr joghurt, 1/2 dl tejszín.
Elkészítése: A fagyasztott epret kicsit szobahõmérsékleten hagytam kiengedni majd botmixerrel összetörtem(szerintem ennek hiányában még tovább kell kiengedni és akkor már lehet keverni is). A joghurtot a tejszínnel elkevertem és hozzá öntöttem a gyümölcspéphez botmixer segítségével jól összekevertem. Semmi cukrot nem tettem hozzá. Mûanyag dobozkába tettem és mélyhûtõbe pakoltam. 1/2 óránként kicsit kanállal átkevertem ezt háromszor ismételten mire jó állaga lett a fagyinak. Pohárba szedtem kevés felvert tejszínnel és egy félretett eperszemmel díszítettem. Nem vártam meg vele a melegebb idõt :-) Nagyon finom !
Jöhet majd a többi gyümölcsös változat is ha lehet már friss gyümölcsbõl !
Hozzávalók: 15 dkg. eper, 1 kis doboz natúr joghurt, 1/2 dl tejszín.
Elkészítése: A fagyasztott epret kicsit szobahõmérsékleten hagytam kiengedni majd botmixerrel összetörtem(szerintem ennek hiányában még tovább kell kiengedni és akkor már lehet keverni is). A joghurtot a tejszínnel elkevertem és hozzá öntöttem a gyümölcspéphez botmixer segítségével jól összekevertem. Semmi cukrot nem tettem hozzá. Mûanyag dobozkába tettem és mélyhûtõbe pakoltam. 1/2 óránként kicsit kanállal átkevertem ezt háromszor ismételten mire jó állaga lett a fagyinak. Pohárba szedtem kevés felvert tejszínnel és egy félretett eperszemmel díszítettem. Nem vártam meg vele a melegebb idõt :-) Nagyon finom !
Jöhet majd a többi gyümölcsös változat is ha lehet már friss gyümölcsbõl !