Epres joghurt torta
sponsored links
Piskóta:
- tojássárgája 4 dkg (2 db)
- tojásfehérje 6 dkg (2 db)
- cukor 4 dkg
- liszt 6 dkg
A tojássárgáját felverjük a cukor egyharmad részével, majd a maradék cukorral a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Lazán összekeverjük a két tojásos részt és a lisztet, majd szilikonos papírra lapot kenünk és 170°c-on 10 perc alatt kisütjük.
- joghurt 30 dkg
- cukor 12 dkg
- zselatin (oldott) 5 dkg
- tejszínhab 25 dkg
- eper 30 dkg
- piskóta lap 1 db
Elõkészítünk egy tortakarikát, melynek az aljára egy vékony piskóta lapot helyezünk. Az epret megmossuk, a 2/3-t összetörjük a maradékot félrerakjuk a díszítéshez. A joghurtot simára keverjük, belekeverjük a felmelegített zselatin 3/4 részét és a tejszínhabot. A krém 3/4 részét a torta karikába öntjük, a maradék krémbe belekeverjük a zselatint és az eperpürét, majd ezzel márványozzuk a joghurtkrémet. Elsimítjuk a tetejét és hûtõben dermesztjük 4-6 órát. Szeleteljük, tejszínhabbal és eperszemekkel diszítjük..