Epres joghurt eperdzsembõl

2014-05-09

sponsored links







Apukám tavaly készített eperdzsemet, és akkor kaptam tõle 2 befõttesüveggel. Külön felhívta a figyelmemet, hogy nem tett bele cukrot, mert az eper elég édes volt.
Az egyik adag nagyon hamar elfogyott, a másik pedig mostanáig várta, hogy felhasználjam. Nagyon örülök, hogy ilyen sokáig pihentettem a polcon, mert most pont jól jött ehhez a fogyókúrás édességhez. Éppen olyan ízt sikerült kreálnom, mint amilyen régen a bolti epres joghurt volt, csak az én joghurtomnak ízfokozó nélkül is eperíze lett.






Hozzávalók 2 személyre:


45 dkg natúr joghurt (1 nagy pohár)
25 dkg cukrozatlan, házi eperdzsem
4 dkg nyírfa-porcukor
1 citrom reszelt héja
eperszemek és citromfû a díszítéshez


elkészítés:

  1. Az eperdzsemet botmixerrel pépesítjük. A citromot megmossuk, leszárítjuk, héját lereszeljük.
  2. A joghurtot simára keverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal.
  3. Az eperpürét elosztjuk 2 üvegpohárban, majd a joghurtot is kétfelé osztva rákanalazzuk.
  4. Behûtjük, fogyasztás elõtt pedig eperszemekkel és citromfûvel díszítjük.














Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2014/05/epres...

sponsored links

Keres?s