Epres joghurt eperdzsembõl
sponsored links
Apukám tavaly készített eperdzsemet, és akkor kaptam tõle 2 befõttesüveggel. Külön felhívta a figyelmemet, hogy nem tett bele cukrot, mert az eper elég édes volt.
Az egyik adag nagyon hamar elfogyott, a másik pedig mostanáig várta, hogy felhasználjam. Nagyon örülök, hogy ilyen sokáig pihentettem a polcon, mert most pont jól jött ehhez a fogyókúrás édességhez. Éppen olyan ízt sikerült kreálnom, mint amilyen régen a bolti epres joghurt volt, csak az én joghurtomnak ízfokozó nélkül is eperíze lett.
Hozzávalók 2 személyre:
45 dkg natúr joghurt (1 nagy pohár)
25 dkg cukrozatlan, házi eperdzsem
4 dkg nyírfa-porcukor
1 citrom reszelt héja
eperszemek és citromfû a díszítéshez
elkészítés:
- Az eperdzsemet botmixerrel pépesítjük. A citromot megmossuk, leszárítjuk, héját lereszeljük.
- A joghurtot simára keverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal.
- Az eperpürét elosztjuk 2 üvegpohárban, majd a joghurtot is kétfelé osztva rákanalazzuk.
- Behûtjük, fogyasztás elõtt pedig eperszemekkel és citromfûvel díszítjük.