Epres gyümölcstorta bodzás tejszínhabbal
sponsored links
Vendégeket vártunk a hosszú hétvégén, és ilyenkor természetesen kell valami finomság, valami szép, aminek mindenki örül. Két opciót dobtam fel a levegõbe és meglepõ módon Tamás ezt választotta. Azért meglepõ, mert általában szinte kizárólag a csokis édességekkel gyõzhetõ meg. Kicsit aggódtam is, hogy elkészül a süti, de egy villányi után el fogja utasítani. Nos, nem így történt! De nem ám! :-) A bodzás tejszínhab pedig nagyon jól mûködött az eperrel, jó ötlet volt feldobni kicsit.
Klasszikusnak, vagy akár retronak is mondható ez a gyümölcstorta... szerintem mindenki anyukája készítette anno változó gyümölcsökkel , a tetején pedig a jó öreg zselatinnal. Ez utóbbit én kihagytam a mókából, hisz íze se sok, és amúgy is minek? Szép lett ez így is nagyon.
Hozzávalók (22-24 cm-es tortaformához):
A piskótához:
- 3 nagy vagy 4 kicsi tojás (nekem kicsik voltak, így ehhez igazítottam az adagot)
- 3 púpos evõkanál liszt
- 3 normál evõkanál porcukor
- 1 kk sütõpor
- pár csepp ecet vagy citromlé
- csipet só ...