Epres galette
sponsored links
Vasárnapi ebéd utáni desszertünk ez az epres pite lett :)
Bármilyen más gyümölccsel el lehet készíteni, csináltam már almásan is, az is nagyon finom volt.
A tészta receptjéért pedig Mautner Zsófit üldözi a hálám :)
Az epret étkezési keményítõvel összeforgattam egy kicsit hogy ne eresszen levet... eresztett, úgy hogy az akár el is hagyható.
Hozzávalók:
A tészta:
150 g liszt
100 g hideg vaj
20 g porcukor
1 db tojássárgája
2 ek hideg víz
A töltelék:
kb 500 g eper
2 ek cukor
2 tk étkezési keményítõ
A lisztet a vajat és a sót aprítógép segítségével összemorzsoljuk, beletesszük a tojássárgáját és a vizet és tovább aprítjuk.
Kivesszük, gyorsan összedolgozzuk majd 30 percre hûtõbe tesszük.
A töltelékhez az epreket felkockázzuk, hozzáadjuk a cukrot, a keményítõt majd alaposan megkeverjük.
Lisztezett sütõpapírra rakjuk a tésztát, kör alakúra nyújtjuk, áttesszük abba a tepsibe amiben sütni fogjuk, közepére ráhalmozzuk a tölteléket, széleit felhajtogatjuk.
180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.
Mikor kivettük, megszórjuk levendulavirággal és porcukorral.
A széleit tojással le is kenhetjük sütés elõtt, és akkor barnább lesz a széle.
A széleit tojással le is kenhetjük sütés elõtt, és akkor barnább lesz a széle.