Epres felfújt
sponsored links
Légiesen könnyû, epres finomság a sütõbõl, amit nagyjából negyed órába telik elkészíteni. Jól hangzik, ugye?:) Mint már több receptnél is említettem, a szép felfújtnak egy titka van: a forró sütõ. Az ízével bárhogy variálhatunk ezután, a végeredmény jó eséllyel megfelelõ lesz:) Sütõbõl kivéve gyakran lelapul egy kicsit, de semmi pánik, az állaga megfelelõ marad. Én most epret tettem bele, amitõl nagyon szép rózsaszín színe lett, és nagyon jól passzol a kicsit krémes, piskótás belsõhöz.
Hozzávalók
- 3 egész egész tojás
- 2 tojásfehérje
- kb. 15-20 dkg eper (=0,5 dl püré)
- 15 dkg cukor
- fél csomag (Bourbon) vaníliás cukor
- 4 evõkanál finomliszt
- 2 dl tej
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A sárgákat egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukorot, valamint a lisztet és több részletben a tejet, miközben folyamatosan kevergetjük, hogy sima maradjon.
- A már csomómentes tojásos keveréket alacsony lángon elkezdjük melegíteni, és sûrûre fõzzük. Félrevesszük hûlni.
- Az epret megmossuk, majd botmixerrel pépesítjük. Nagyjából 0,5 dl-re lesz szükség.
- Ha a fõzött krém egészen langyosra hûlt, hozzákeverjük az eperpürét.
- A tojásfehérjékbõl kemény habot verünk.
- A habot pár mozdulattal, nagyon óvatosan a szobahõmérsékletû krémbe forgatjuk.
- Az így kapott masszát óvatosan kerámiatálkákba kanalazzuk. 200 fokra elõmelegített sütõbe toljuk õket, ahol 20 perc alatt megsülnek.