Epres fehércsokis túrótorta
sponsored links
Második legkedvesebb tortám, ami az én legjobb barátnõm szülinapjára készült.
Mindketten imádjuk ezeket a meztelen tortákat, ezért nem volt kérdés hogy ilyet kap... még sosem csináltam ilyet, szerintem elsõnek nem is lett rossz. :)
A krém receptjét Szofikától vettem innen, a dekoromat pedig ismét Ildóm csinálta, õt ITT keressétek :)
Hozzávalók:
18 centis formához
Tészta:
3 db tojás
200 g cukor
200 ml olaj
100 ml tej
csipet só
125 g natúr joghurt
350 g liszt
1 csomag sütõpor
Krém:
250 g zsíros / krémes túró
100 g mascarpone
4 ek porcukor
100 ml habtejszín
100 g fehércsoki
5-6 szem eper
Az egész tojásokat fehéredésig keverjük, közben adagonként adjuk hozzá a cukrot.
Mehet bele az olaj, a tej, a só, alaposan elkeverjük majd hozzáadjuk a lisztet és a sütõport.
3 db 18 centis tortaformába osztjuk a tésztát és 170 fokon kb 30 perc alatt megsütjük õket.
Tûpróba!!
Még langyosan kivesszük õket a formából és egy sütõpapírra rátesszük, fejjel lefelé, rakhatunk rá egy tányért is nehezékként.. ez azért kell hogy eltüntessük a púpot.
A krémhez a fehércsokit felolvasztjuk, kihûtjük.
A túrót a mascarponéval krémesre keverjük, ezt tehetjük késes aprítóban is.
A habtejszínt felverjük, összekeverjük a túrós krémmel, hozzáadjuk a cukrot és az olvasztott fehércsokit.
Összeállítjuk a tortát:
Alulra jön egy tortalap, a krém 1/3-a, apróra vágott eperrel megszórjuk, még egy lap, 1/3 krém, felvágott eper, és az utolsó lap.
A maradék 1/3 krémmel a torta tetejét és oldalát bekenjük.
Azonnal fogyasztható, de 1 éjszakára hûtõbe is betehetjük.