Epres-fehércsokis süti (diabetikus)
sponsored links
Lépten-nyomon azt olvasom, hogy már lehet eper ízû epret kapni. Ezzel el is dõlt a hétvégi süti kimenetele :-)
Az eredeti recepttõl annyiban tértem el, hogy a ribizli helyett cukormentes fehér csoki darabokat szórtam a tetejére. És persze lecseréltem a lisztet és a cukrot. Utóbbit most direkt eritritre, mert a csoki miatt megugrott CH tartalmat vissza akartam spórolni. Tök jó ez a süti, köszönöm Ottis! :-)
Hozzávalók egy 25*35-ös tepsihez:
-6 tojás
-15 dkg vaj
-225 g eritrit
-2 dl natúr joghurt
-220 g liszt (DW sütõliszt)
-300 g illatos eper
-100 g diabetikus fehér csoki
-1 tk vanília kivonat
-1 csipet só.
Elkészítés:
A tojások sárgáját fehéredésig verjük az eritrittel, majd hozzáadjuk a joghurtot, a puha vajat, végül a lisztet. Alaposan összedolgozzuk, és óvatosan beleforgatjuk a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk és elosztjuk a tetején a megmosott, felszeletelt epret és a csoki darabokat. 180 fokra elõmelegített sütõben kb 25 perc alatt sül meg. (Ha a széle barnulni kezd de a közepe még nyers, akkor takarjuk le sütõpapírral és úgy süssük készre). Fontos, hogy az elsõ 20 percben ne nyitogassuk a sütõ ajtaját, mert összeesik a tészta. Ha ezt betartjuk, egy tepsi szuperfinom sütemény lesz a jutalom! :-)
Jó étvágyat! :-)