Epres-fagylaltos kosárka
sponsored links
Eper ugyan már nemigen van, de nagyjából bármilyen idénygyümölccsel - és hozzá illõ fagylalttal - finom lehet ez a sütemény. Sok sikert hozzá! ?????????
Hozzávalók kb. 18 db-hoz:
a tésztához:
- 12,5 dkg szoba-hõmérsékletû vaj
- 10 dkg cukor
- 1 kávéskanál vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 25 dkg liszt
a tepsihez:
- vaj
- liszt
a töltelékhez:
- kb. 2 dl tejszín
- 1 kávéskanál cukor
- 25 dkg eper
- 18 gombóc fagylalt
a díszítéshez:
- mentalevél
- A vajat kihabosítottam a kétféle cukorral és a sóval.
- A tojás hozzáadásával tovább kevertem, majd a liszttel egynemû tésztává gyúrtam.
- Lisztezett gyúródeszkán kb. 3 mm vékonyra nyújtottam, és a virág alakú kiszúróval szaggattam.
- A kiszúrt virágokat a muffintepsi vajazott-lisztezett mélyedéseire tettem, és a lisztezett formázó segítségével szépen a sütõforma falára simítottam, így alakítva ki a kosárkaformát.
- Az aljukat villával megszurkáltam, és elõmelegített, 180 fokos sütõben 16-18 perc alatt készre sütöttem.
- Rácsra szedve hagytam kihûlni.
- A tejszínt a cukorral habbá vertem, a megtisztított epret apróra kockáztam.
- Minden kosárkába tejszínhabot adagoltam, megszórtam eperrel, és 1 gombóc fagylaltot tettem a tetejükre.
- Mentalevéllel díszítve kínáltam.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gaszromagazin júniusi számában. A kosárka kiszúrót és formázót a Cookori-nál tudjátok beszerezni.