Epres csupacsokitorta
sponsored links
Kapható már otthon is az eper? A piacon itt már szinte nincs olyan árus, akinél nem kapni ezt a finoman illatozó és gyönyörû üde színekben pompázó gyümölcsöt.
Engem is horogra akasztott. Vettem belõle két kosárkával. Nem frissen fogyasztjuk, hanem ebbe a tortába ágyazva. Mert az eper nem csak dekorációs elem itt. Nézzétek csak:
Hozzávalók:
160 g étcsokoládé
160 g cukor
100 g vaj
30 g liszt
4 tojás
Kb 300 g eper
porcukor
1 csipet só
A sütõt 180 C-ra elõmelegítjük.
A csokoládét a vajjal együtt gõzfürdõben megolvasztjuk és hagyjuk hûlni kicsit.
Ezután hozzááadjuk a cukrot, az átszitált lisztet és a tojások sárgáját. A fehérjébõl a csipet só segítségével kemény habot verünk, amit óvatosan a csokikrémhez keverünk, alulról felfelé történõ mozdulatokkal.
Ezután sütõpapírral bélelt csatos tortaformába öntjük és 30 perc alatt ropogós tetejûre sütjük. Sütõbõl kivéve hagyjuk kihûlni.
A szélétõl 3 centire körberajzoljuk, és kanállal kivájjuk a belsejét, úgy, hogy pereme és alja is maradjon.
A szélétõl 3 centire körberajzoljuk, és kanállal kivájjuk a belsejét, úgy, hogy pereme és alja is maradjon.
250 g epret egy evõkanál porcukorral és két evõkanál vízzel pépessé turmixoljuk.
Hozzááadjuk a kivájt tortabelsõt és összeturmixoljuk azzal is. Ezt aztán visszaöntjük a torta belsejébe és hûtõbe helyezzük, hogy kissé megszilárduljon.
Friss eperszeletekkel dekoráljuk, amihez az epret vékony szeletekre vágjuk, és legyezõformában a krémre sorakoztatjuk.
Megéri elkészíteni!
Hozzááadjuk a kivájt tortabelsõt és összeturmixoljuk azzal is. Ezt aztán visszaöntjük a torta belsejébe és hûtõbe helyezzük, hogy kissé megszilárduljon.
Friss eperszeletekkel dekoráljuk, amihez az epret vékony szeletekre vágjuk, és legyezõformában a krémre sorakoztatjuk.
Megéri elkészíteni!