Epres-csokoládés desszertpohár
sponsored links
Epret eszünk eperrel, kár, hogy nem tart kicsit tovább a szezonja, mondjuk még néhány hónapig. :) Pohárkrém is készült belõle, digestive keksszel és csokoládéval kombinált joghurttal rétegezve. Mit ne mondjak, így is nagyon finom, pillanatok alatt elfogyott a poharak tartalma. :) A recept megjelent az ingyenesen letölthetõ Kifõztük Magazin júniusi számában is. Sok sikert hozzá!
Hozzávalók 6 pohárhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evõkanál cukor
- 1 pohár (180 g) natúr görög joghurt
- 1 dl tejszín
- 15 dkg teljes kiõrlésû zabkeksz
- 40 dkg eper
a díszítéshez:
- tejszínhab
- cukrozott kakaópor
- Az étcsokoládét gõz fölött megolvasztottam, feloldottam benne a cukrot, majd idõnként meg-megkeverve kb. 5 percig hûlni hagytam.
- Fokozatosan adagolva, folyamatosan kevergetve beledolgoztam a tejszínt és a görög joghurtot is.
- A kekszet késes aprítóval felaprítottam, az epret megtisztítottam.
- A poharak aljába szétosztottam a kekszmorzsa felét, erre tettem a csokoládés joghurtkrém felét, rádaraboltam az epret, következett a kekszmorzsa másik fele, végül a maradék joghurtos krém.
- Tálalás elõtt a poharak tetejét tejszínhabbal díszítettem, amit cukrozott kakaóporral szórtam meg.