Epres csokikrém

2014-06-20

sponsored links

Willie Hartcourt-Cooze ?Willie csokoládé gyárja?  (gondolom ez lehet a magyar cime) cimû könyvét kölcsönöztem a  könyvtárból a minap. Én személy szerint nem vagyok csoki rajongó, de a receptek, öntetek úgy néznek ki, hogy az embernek csak folyik a nyála ahogy rájuk néz, ha szereti, ha nem? És nem a mai pompás, diszes, agyoncicomázott édességekrõl beszélek. Én mindig az egyszerûség hive leszek. Az is voltam?.

Itt a fagyi szezon, a fagyigépem naponta burrog, hol gyümölcsös, hol vaniliás, csokis, karamelles, joghurtos fagyi kerül a gyerekek elé. Persze erre öntet is kell, és kis cukorka. Nagyon örültem az öntet recepteknek. És ha már a csokis Pavlovát is készitettem ?.hát kavartam egy csokis epres krémet is. Hûtõben eláll mindkettõ. Egy darabig elvagyok látva.

epres csoki

Hozzávalók: 25 dkg eper, málna vagy áfonya, 1o dkg barna cukor, 2 kiskanálnyi viz, 12.5 dkg kakaó.

A választott gyümölcsöt egy blender segitségével összetörtem. Aki nem szereti az apró magokat, egy sûrû szita segitségével eltávolithatja.

Egy kis lábosban a cukrot a vizben felolvasztottam. Hozzátettem a kakaót, majd lassú tüzön addig kevergettem, mig krémessé nem vált. Levettem a tûzrõl, és lassan belekavartam a gyümölcs pépet. Egy befõttes üvegbe töltöttem, és amikor kihûlt a hûtõbe tettem.

Tálalható sütemények mellé, öntetnek, bevonóként lehet használni.

Az enyém attól lett ennyire fekete, mert muscovádó cukrot használtam. Ize édes savanykás, nagyon finom!!!


Folytats a blogon ... makviragesmakvirag.cafeblog.hu/2014/0...

sponsored links

Keres?s