Epres-csokihabos torta

2017-05-08

sponsored links

Anyósom kedvence a csokitorta. Mindig, minden alkalomra azt készítek Neki, de mindig igyekszem valamit belecsempészni, most Anyák napja alkalmából egy könnyû csokihabos tortát sütöttem, tetején sok-sok friss eperrel és díszítésnek rozmaringot használtam. 


Hozzávalók:
18 cm átmérõjû tortához
kakaós-olajos piskóta az itt leírtak alapján

A krémhez:
200 gr étcsoki
600 ml habtejszín
15 gr habfixáló
20 gr porcukor

A díszítéshez:
friss eper
rozmaring


Elkészítés:
1. A fent leírtak alapján elkészítjük a kakaós piskótát, kihûlés után 3 egyforma lapba vágjuk.
2. A csokit mikróban vagy vízgõz felett felolvasztjuk, simára keverjük és langyosra hûtjük.
3. A jól behûtött habtejszínt elkezdjük habbá verni: mikor már kezd keményedni, hozzáadjuk a habfixálót és a porcukrot majd folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a langyosra hûlt csokit. Egynemûre keverjük és hûtõbe tesszük kicsit szilárdulni.
4. A torta összeállításához tortagyûrût használunk: alulra egy piskóta kerül, erre csokikrém, újabb piskóta, csokikrém és piskóta. 4-5 órára, de inkább egy éjszakára hûtõbe tesszük szilárdulni, a maradék krémmel együtt.
5. Hûtés után lehúzzuk a tortagyûrût a tortáról, a maradék krémmel  (amit kb. 1 órával felhasználás elõtt kiveszünk a hûtõbõl, hogy kenhetõ legyen) körbekenjük az oldalát és a tetejét, friss eperrel és rozmaringgal díszítjük.



Folytats a blogon ... szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2017...

sponsored links

Keres?s