Epres crumble- kakukkfûvel és créme fraiche-sel
sponsored links
Ezt a crumble-t még valamikor áprilisban készítettem, import eperbõl, ugyanis határidõre kellett készítenem. Aztán jól meg is jelent május elsején a Recept és Rejtvény címû kiadványban.
Last minute még elkészíthetõ, amíg van eper, szerintem kár lenne kihagyni. Bár, ha jobban belegondolok, rebarbarából is biztosan nagyon finom, csak azt jól meg kell górni cukorral, különben baromi savanyú lesz. Az eperre viszont egy szikra cukor sem kell, mert elképesztõen intenzív íze lesz a hõkezeléstõl.
Ha még nem próbáltátok az epret különféle zöldfûszerekkel.: kakukkfûvel, rozmaringgal, bazsalikommal párosítani, javaslom, tegyetek egy próbát, nem fogjátok megbánni. Nem kell félni, a kakukkfû íze ebben a crumble-ben éppen hogy csak megmutatja magát.
Hozzávalók 2 adagra
250 g eper
2 ek (60 g) créme fraiche vagy mascarpone
2 tk frissen morzsolt kakukkfû
2 tk porcukor
a morzsához
50 g vaj ...