Epres crumble
sponsored links
-->
A morzsasüti az egyik kedvenc süteményem. Gyorsan és egyszerûen készül, ezen kívül bármilyen gyümölccsel készítve nagyon finom, és lanyosan valami mennyei.
Ami pedig a legfontosabb, abszolút elkészíthetõ egészséges, alakbarát változatban is, ezt zárójelben írtam.
Hozzávalók a morzsatésztához:
- 15 dkg liszt (pl hajdina, vagy teljes kiõrlésû liszt)
- 15 dkg vaj (kókuszzsír)
- 15 dkg zabpehely ledarálva
- 15 dkg cukor (eritrit)
- csipetnyi só
- a gyümölcsös réteghez:
- 60 dkg eper
- 12 dkg cukor (eritrit)
- 5 dkg mandula darálva
- 2 evõkanál citromlé
- diónyi vaj (kókuszzsír)
Elkészítése:
- Egy tûzálló tálat diónyi vajjal kikenünk. Megszórjuk a mandula felével.
- Egy tálban kézzel összemorzsoljuk a lisztet, a vajat, a zabpelyhet, a cukrot, meg a sót. A tésztának nem kell összeállnia, hanem maradjon morzsás.
- Az epret megtisztítjuk, összekavarjuk cukorral, meg citromlével.
- Ezután egyenletesen a tálba simítjuk.
- Megszórjuk a morzsás tésztával, illetve a maradék mandulával.
- 200 fokos sütõben szép pirosra sütjük (30-40 perc). Langyosan fogyasztjuk.